Startlijsten DEF tijden

(let op twee pagina’s)

DEF_2018 FEC Startlijst

Maarsbergen My First Eventing Challenge

My First Eventing Challenge is een competitie om kinderen een eerste wedstrijdervaring te laten opdoen, in een internationaal decor. Er wordt gereden in twee verschillende rubrieken:   – aspiranten, maximale hoogte 25 cm. – junioren, maximale hoogte 50cm

My First Eventing Challenge is voor ruiters en amazones t/m 12 jaar die rijden op een pony categorie A, B, C of D.

Ook dit jaar is Den Boer Elektrotechniek de hoofdsponsor van My First Eventing Challenge. Dankzij Den Boer krijgen alle deelnemers prachtige prijzen en zijn er dekens en zadeldekjes voor de winnaars in de rubrieken 25cm en 50 cm.

The Challenge

De competitie bestaat uit twee fasen die achter elkaar worden gereden. De finishlijn van de eerste fase is tevens de startlijn van de tweede fase. De eerste fase is een springparcours over 8 hindernissen met één combinatie. De tweede fase is een crossparcours over 6 hindernissen.

De deelnemers die in de eerste fase 12 of minder strafpunten hebben opgelopen (en geen tijdfouten) vervolgen hun parcours, dat eindigt na het passeren van de finishlijn van de tweede fase.

Prijzen

De eerste prijs in beide rubrieken is een kampioenslint en een deken voor de pony. Alle deelnemers ontvangen een herinneringsmedaille. Voor de prijsuitreiking worden alle deelnemers op hun pony in de ring verwacht.

De beoordeling

Zowel de eerste als tweede fase wordt beoordeeld op fouten en rijstijl. De rijstijl in fase een wordt beoordeeld volgens artikel 280 van het wedstrijdreglement Springen (KNHS) en de rijstijl in fase twee volgens Klasse B eventing (KNHS). In geval van gelijkheid van strafpunten na twee fasen telt het cijfer voor stijl fase twee gevolgd door fase een. Een val betekent uitsluiting. De jury bestaat uit een lid.

Tenue

Het dragen van een veiligheidshelm en bodyprotector is verplicht. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij zich correct kleden en hun pony zo netjes mogelijk presenteren. Hiervoor gelden de volgende tips: – rijd met rijlaarzen – houd de bovenarmen bedekt – draag je haren in een vlecht of in een netje (tip voor meisjes) – vlecht je pony in en laat hem glimmen.


Inschrijven

  • Rijd je op een pony categorie A, B, C of D en ben je niet ouder dan 12 jaar? Dan kun je je inschrijven.
  • Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00 per combinatie en dient vooraf te worden betaald.
  • Je inschrijving is definitief nadat je een bevestiging van het secretariaat hebt ontvangen.

Helaas is de inschrijving voor dit jaar – 2018 – helemaal vol. Je kan op de wachtlijst geplaatst worden als je een mailtje stuurt naar: fec@maarsbergenhorsetrials.nl. Vermeld jouw naam en leeftijd, de naam en leeftijd van je pony en in welke categorie (aspiranten (25cm) of junioren (50cm)) je start. Voor de ‘speaker’ is het fijn om iets meer over jou en je pony te kunnen vertellen. Dus heb je een leuk verhaaltje, schrijf dit dan ook in je mail.