Startlijst 30 juni 2018 – voorlopig

(Let op; twee pagina’s)

FEC startlijst_240618_1800

 

Maarsbergen My First Eventing Challenge

My First Eventing Challenge is een competitie om kinderen een eerste wedstrijdervaring te laten opdoen, in een internationaal decor. Er wordt gereden in twee verschillende rubrieken:   – aspiranten, maximale hoogte 25 cm. – junioren, maximale hoogte 50cm

My First Eventing Challenge is voor ruiters en amazones t/m 12 jaar die rijden op een pony categorie A, B, C of D.

Ook dit jaar is Den Boer Elektrotechniek de hoofdsponsor van My First Eventing Challenge. Dankzij Den Boer krijgen alle deelnemers prachtige prijzen en zijn er dekens en zadeldekjes voor de winnaars in de rubrieken 25cm en 50 cm.

The Challenge

De competitie bestaat uit twee fasen die achter elkaar worden gereden. De finishlijn van de eerste fase is tevens de startlijn van de tweede fase. De eerste fase is een springparcours over 8 hindernissen met één combinatie. De tweede fase is een crossparcours over 6 hindernissen.

De deelnemers die in de eerste fase 12 of minder strafpunten hebben opgelopen (geen tijdfouten) vervolgen hun parcours, dat eindigt na het passeren van de finishlijn van de tweede fase.

Rangschikking en prijsuitreiking

De eerste prijs in beide rubrieken in de First Eventing Cup, een kampioenslint en een deken voor de pony. Alle deelnemers ontvangen een herinneringsmedaille. Alle deelnemers worden voor de prijsuitreiking op hun pony in de ring verwacht.

De beoordeling

De eerste fase wordt beoordeeld op fouten en rijstijl. De rijstijl wordt beoordeeld volgens artikel 280 van het wedstrijdreglement springen van de KNHS. De tweede fase wordt beoordeeld op fouten en rijstijl. De rijstijl in de tweede fase wordt beoordeeld volgens de rijstijlbeoordeling van de klasse B eventing van de KNHS. In geval van gelijkheid van strafpunten na twee fasen is achtereenvolgens doorslaggevend: – het cijfer voor stijl in de tweede fase – het cijfer voor stijl in de eerste fase. De jury bestaat uit 1 lid. Een val in de eerste of tweede fase betekent uitsluiting.

Tenue

Veiligheidshelm en bodyprotector zijn verplicht. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij zich correct kleden en hun pony zo netjes mogelijk presenteren. Hiervoor gelden de volgende tips: – rijd met rijlaarzen – houd de bovenarmen bedekt – draag je haren in een vlecht of in een netje (tip voor meisjes) – vlecht je pony in en laat hem glimmen.


Inschrijven FEC

  • Voor: De aspiranten (25cm) en junioren (50cm), ruiters en amazones t/m 12 jaar die rijden op een pony categorie A, B, C of D.
  • Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00 per combinatie en dient ter plekke te worden betaald.
  • Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Alle inschrijvingen die wij nu nog ontvangen worden op de wachtlijst geplaatst. Ook de wachtlijst stroomt momenteel aardig vol wat helaas de kans op een startbewijs, voor iedereen die zich nu nog wil inschrijven, vrij klein maakt.
  • Je inschrijving is definitief nadat je een bevestiging van het secretariaat hebt ontvangen.

Wil je je inschrijven? Stuur dan een bericht naar fec@maarsbergenhorsetrials.nl Vermeld in je mail jouw naam en leeftijd, de naam en leeftijd van je pony en welke categorie je wil starten. Voor de omroeper is het fijn om iets meer over jou en je pony te kunnen vertellen. Dus heb je een leuke anecdote, schrijf dit dan ook in je mail.